Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

teljes értékű növényi étrendbe illeszthető “rántott sajt”

Tartalomjegyzék

teljes értékű növényi étrendbe illeszthető "rántott sajt"
Teljes értékű növényi rántott sajt
Ehhez nincs is mit hozzátenni… az íz természetesen nem ugyanaz, mint az “eredeti”, ugyanakkor emlékeztet rá, főleg az állaga, és nagyon finom.
Tökéletes  hétköznapi vacsora vagy akár vasárnapi ebéd. Ráadásul 4 pipa a “napi tucatból”
(1 teljes értékű gabona, 1 hüvelyes, 1 zöld leveles, 1 bogyós gyümölcs), viszonylag alacsony zsír- es viszonylag magas tápanyag tartalommal.
Az egyetlen ami visszatart attól, hogy minden este fogyasszuk, hogy a “sajtban” található zsírsavaknak nem tesz jót a hő, igaz, hogy alacsony hőfokon (120 fokon) sütöttem.
A “sajthoz” egy késes betétű robotgépben összedolgoztatunk
150 g főtt fehér babot
200 g tofut
100 g tempeht (elhagyható, de ez hozzájárul a sajtos ízhatáshoz)
Kb 100 g tejkészítésből visszamaradt, vagy egyszerűen megdarált diót
Fél citrom levét
4 ek sörélesztőpelyhet
2 ek zabpelyhet
Egy teáskanál sót
Egy tk mustárt
2 db fokhagymagerezdet
1-1 csipet borsot, szerecsendiót és kurkumát.
A bundához összedarálunk egy fél teljes kiőrlésű lisztből készült, ránk szikkadt zsemlét, 2 ek zabpelyhet és 1 ek szezámmagot.
A massza formázható legyen, ha túl sűrű, növényi tejjel, ha túl híg, zabpehellyel állítsuk be az állagát.
Zabpelyhes kézzel formázzuk meg a masszát sajtszelet vagy golyó formájúra. A darabkákat zabpelyhezett tálcán tegyük hűtőbe legalább fél órára. A kivett darabkákat forgassuk meg a bundában (ha nem ragad rájuk, ecsettel bevizezhetjük egy kicsit őket) es helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 120 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük meg, azaz legyen száraz és szilárd, de lehetőleg ne nagyon barnuljon meg a sajt.
Az áfonyamártáshoz fejenként egy marék áfonyát egy dl vízben főzzünk nagyon lassan puhára, amíg mártás állagúra nem sűrűsödik. Ízesítésül adhatunk hozzá házi datolyapasztát és citromlevet, mi nem adtunk hozzá semmit.
Tálaljuk egy-egy csésze párolt barna rizzsel és egy-egy jókora marék zöld leveles salátával, amit pár csepp citromlével ízesítettünk.
Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
lencse-karfiol curry teljes értékűen

A teljes értékű növényi étrend egyik alapreceptje egy jó curry, amihez bármikor hozzá lehet nyúlni. A lehetőségek tárháza végtelen, készülhet bármilyen zöldség, hüvelyes felhasználásával és