Ha árulnék valaha valamit: gyógyszert, táplálékkiegészítőt, élelmiszert, akkor bizony ez a golyó lenne az. Miért?
– magas omega 3 zsírsav tartalmának köszönhetően javítja a szervezet omega 3-6 egyensúlyát, csökkenti a gyulladásos folyamatokat,
– magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segít csökkenteni az oxidációs stresszt, civilizációs betegségeink melegágyát,
– könnyen elkészíthető, tárolható, hordozható és fogyasztható,
– fogyasztása révén az is hozzájut a napi bogyós gyümölcs és lenmag adagjához, aki nem szeret zabkását reggelizni,
– finom…
Ez is egy olyan desszert, amiből minél többet eszünk, annál egészségesebbek leszünk!
Kb. 12 pici golyóhoz szükségünk lesz:
2 ek darált lenmagra
2 ek darált chiamagra
100 g aszalt áfonyára (ne tartalmazzon cukrot vagy olajat)
25 g kakaóbabtöretre (helyettesíthetjük legalább 70%-os étcsokival
A hozzávalókat egyszerűen összedolgozzuk késes betétű robotgép segítségével, kis golyókat formázunk a masszából, melyet jól zárható tárolóban, fénytől védve tárolunk.
Tippek:
- az áfonya aszalva is savanykás, az édesebb ízek kedvelői egy-egy datolyát is darálhatnak a masszába,
- kendermaggal is gazdagíthatjuk a golyókat, az áfonyát pedig helyettesíthetjük bármilyen aszalt bogyós gyümölccsel.