Kicsit más, mint a megszokott tojáskrém, egy titkos összetevőnek köszönhetően. Tipikusan ronda étel, be kellett vetni mindent, hogy prezentálható legyen: napfény, snidling, fűszerpaprika, napfény.
Viszont szerintem abbahagyhatatlan, sőt, felesleges csak húsvétra tartogatni.
Hozzávalók:
100 g csicseriborsó alapú tészta
240 g csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
2 ek aquafaba (csicseriborsó konzerv- vagy főzőlé)
2 bő ek mandulvaj (vagy egyéb magvaj, de ez mandulavajjal volt ilyen finom!)
1 tk kala namak/feketesó
1-1 csipet bors, kurkuma, szerecsendió
Fél dl növényi tej
1-2 ek citromlé
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd késsel vagy aprítóban körömnyi darabokra vágjuk (ez lesz a tojásfehérje a tojássalátában).
A többi hozzávalóból sűrű, bársonyos krémet turmixolunk. A tésztát hozzákeverjük, majd min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Snidlinggel, csípős fűszerpaprikával megszórva tálaljuk.
