Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

kölespuding és diótej alaprecept

Tartalomjegyzék

A diótejhez

100 g dió egy órára vízbe áztatva, leszűrve

5 dl víz

ízlés szerint datolya

 

A köleskrémhez:

130 g köles (átmosva, leszűrve)

1 kezeletlen héjú citrom leve és héja

vanília

 

  1. A tejhez az alapanyagokat botmixerrel turmixoljuk, majd alaposan átszűrjük. Az ételbe csak annyi édesítés kerül, amennyi datolyát a tejbe turmixolunk, így ezzel ne spóroljunk.
  2. A kölest a leszűrt folyadékban, egy csipet sóval és vanília kikapart magjával vagy házilag őrölt vaníliával lassú tűzön kb. fél óra alatt, gyakran kavargatva, vigyázva, nehogy leégjen, puha kásává főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a magszűrleményt, a citrom héját és levét, majd poharakba szedve, gyümölcsökkel gazdagon megrakva tálaljuk.
Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
reggeli zabtál
Reggeli zabtál minden földi jóval

A teljes értékű táplálkozás akkor egészséges, ha naponta elfogyasztjuk az alapvető fontosságú alapanyagokat. A reggeli kiváló lehetőség ennek elkezdésére. Amennyiben zabra esik a választásunk, már

teljes értékű növényi táplálkozás
Mintaétrend – az első három nap

Az alábbi étrenddel szeretnénk egy útmutatót nyújtani ahhoz, hogy hogyan kell összeállítani egy étrendet.   nap Reggeli: „overnight oats” (100 g zab előző este beáztatva,