Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

Húsvét teljes értékűen – répatorta (vegán, téné)

Tartalomjegyzék

Húsvét teljes értékűen - répatorta (vegán, téné)

 

Egy nagyon finom tortát hozok nektek, ami belül zaftos, a krémje édes, teljes kényeztetés az egész. A húsvéti villásreggeli vagy uzsonna dísze lehet ez a finomság. Persze elkészíthetjük csak úgy is, mert éppen megkívántuk.

Hozzávalók:

240 g teljes kiőrlésű finomliszt

0,5-0,5 tk szódabikarbóna és sütőpor

0,5-0,5 tk fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, illetve egy-egy csipet gyömbér és kardamom

2 érettebb banán, villával szétnyomkodva

fél csésze pürésített alma

2 narancs kicsavart leve

2,5 répa, lereszelve

6 ek eritrit

1-2 marék dió, nagyobb darabokra aprítva

A krémhez:

200 g kesudió

100 g datolya (1 dl vízbe áztatva és összeturmixolva)

egy szétnyomkodott banán

 

A süteményhez elkeverjük a lisztet a fűszerekkel és a sütőporral. A répát késes betétű robotgépbe tesszük, morzsára aprítjuk. Hozzáaadjuk a többi gyümölcsöt is, megint keverünk rajta egyet. Hozzáadjuk az eritritet és a lisztes keveréket, majd egy kis keverés után végül óvatosan a diót is beleszórjuk. Ne dolgozzuk túl a tésztát. A masszát szilikonos tortaformába simítjuk és 120-140 fokon 35-40 perc alatt átsütjük. Maradjon zaftos a belseje de ne ragadjon semmi a beleszúrt villára. Tegyük félre hűlni.

A krémhez aprítsuk vajjá a kesudiót, majd dolgozzuk bele a banánt és a datolyakrémet is. Kellemes állagú, selymes, de kenhető krémet kell kapnunk. Ezt terítsük el a kihűlt sütemény tetején és díszítsük ízlés szerint magvakkal, aszalt vagy friss gyümölcsökkel.

 

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
tojásos nokedli (téné, vegán)

  Tojásos nokedli Számomra az egyik legemblematikusabb tavaszi fogás. Emlékszem, amikor gyerekkoromban végre megjelent a kofáknál a saláta, és elkészült ez a finom étel, amit

teljes értékű snickers szelet

Ez amolyan igazán finom, megalkuvás nélküli sütemény. Cserébe elég kalóriadús, úgyhogy óvatosan az élvezetekkel. Az étcsokoládé “sárga lámpás” élelmiszer! Az eredeti recept Steiner Kristóf szakácskönyvéből