Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

Lecsó

Tartalomjegyzék

Nincs egyszerűbben „teljesértékűsíthető”, magyaros étel, mint a lecsó. A feladat az állati eredetű összetevőkön kívül az olaj elhagyása, így a hagymát kevés vízen pároljuk puhára. A megszokott füstös ízt füstölt tofu illetve füstölt paprika hozzáadásával érhetjük el. Ezen a pár trükkön kívül úgy variálhatjuk tovább ételünket, ahogyan szeretnénk. Gazdagíthatjuk gabonával, mint mi is tettük, teljes (barna) basmati rizzsel, de adhatunk hozzá cukkínit, padlizsánt, kelkáposztát, spenótot, babot, csicseriborsót vagy vöröslencsét is. Kiváló étel reggelire, ebédre és vacsorára is.

Hozzávalók 2 adagoz:

egy fej vöröshagyma, apró kockára vágva

4 db tv paprika, nagyobb kockákra vágva

8 db paradicsom, kisebb cikkekre vágva

400 g füstölt tofu, apró kockákra vágva

só, bors, füstölt paprika

 

  1. A hagymát kevés vízen puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kiskanál füstölt paprikával.
  3. Amikor a paprika már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és a tofut is, további 5-15 percig rotyogtatjuk, attól függően, hogy még roppanósan, vagy egészen puhán szeretjük-e a lecsót fogyasztani.

 

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
reggeli zabtál
Reggeli zabtál minden földi jóval

A teljes értékű táplálkozás akkor egészséges, ha naponta elfogyasztjuk az alapvető fontosságú alapanyagokat. A reggeli kiváló lehetőség ennek elkezdésére. Amennyiben zabra esik a választásunk, már

teljes értékű növényi táplálkozás
Mintaétrend – az első három nap

Az alábbi étrenddel szeretnénk egy útmutatót nyújtani ahhoz, hogy hogyan kell összeállítani egy étrendet.   nap Reggeli: „overnight oats” (100 g zab előző este beáztatva,