Nincs egyszerűbben „teljesértékűsíthető”, magyaros étel, mint a lecsó. A feladat az állati eredetű összetevőkön kívül az olaj elhagyása, így a hagymát kevés vízen pároljuk puhára. A megszokott füstös ízt füstölt tofu illetve füstölt paprika hozzáadásával érhetjük el. Ezen a pár trükkön kívül úgy variálhatjuk tovább ételünket, ahogyan szeretnénk. Gazdagíthatjuk gabonával, mint mi is tettük, teljes (barna) basmati rizzsel, de adhatunk hozzá cukkínit, padlizsánt, kelkáposztát, spenótot, babot, csicseriborsót vagy vöröslencsét is. Kiváló étel reggelire, ebédre és vacsorára is.
Hozzávalók 2 adagoz:
egy fej vöröshagyma, apró kockára vágva
4 db tv paprika, nagyobb kockákra vágva
8 db paradicsom, kisebb cikkekre vágva
400 g füstölt tofu, apró kockákra vágva
só, bors, füstölt paprika
- A hagymát kevés vízen puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát.
- Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kiskanál füstölt paprikával.
- Amikor a paprika már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és a tofut is, további 5-15 percig rotyogtatjuk, attól függően, hogy még roppanósan, vagy egészen puhán szeretjük-e a lecsót fogyasztani.