Tények a valóban egészséges életmódról és táplálkozásról - tudnivalók és praktikák

marokkói édesburgonyás lencseragu (téné, gluténmentes, vegán)

Tartalomjegyzék

marokkói édesburgonyás lencseragu (téné, gluténmentes, vegán)

Ízek, illatok, zamatok kavarognak a serpenyőben, hihetetlen, hogy ha összefőzünk némi növényt, és ízesítjük egy kevés további növénnyel, ilyen csodákat lehet alkotni.

2 nagy adaghoz kell:

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 nagyobb paradicsom, apróra vágva

30 dkg édesburgonya, apró kockákra vágva

1 csésze (kb. 240 g) főtt lencse, lecsepegtetve

1 kaliforniai paprika, apróra vágva

2 marék (200 g) bébi spenót

1 ek almapüré (vagy apróra reszelt alma, vagy egy kiskanál datolyapaszta)

1 ek magvaj (mandula, kesudió, mogyoró, napraforgómag)

2 db babérlevél

1/2 tk őrölt kömény

1/4 tk őrölt koriander

1/2 tk kurkuma

1/4 tk bors, kicsi só

1 ek szójaszósz

2 citromlé

Tálaláshoz: újhagyma, koriander/petrezselyem

A vöröshagymát, a fokhagymát és a paradicsomot pár csepp vízen kb. 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az édesburgonyát, a por alakú fűszereket, elkeverjük, majd felöntjük egy csésze vízzel. Főzzük kb. 5 percig, majd hozzáadjuk a lencsét is. Ezzel is főzzük 5 percig. Ekkor jöhetnek a kaliforniai paprikakockák, az almapüré, a citromlé, a szójaszósz és a magvaj. További 3 perc után belekeverjük a spenótot is, és lekapcsoljuk a gázt. Frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderrel, újhagymával, esetleg egy gerezd citrommal tálaljuk.

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
Rakott krumpli

  Teljesen teljes rakott krumpli A rakott krumplihoz szép sorjában telepakolunk egy sütőtálat a következő rétegekkel: Egy sor felkarikázott vöröshagyma Egy sor héjában főtt, meghámozott,

pesto (téné, vegán)

Hozzávalók: Egy marék kesudiò Fél marék fenyőmag Egy csokor bazsalikomlevél 3 gerezd fokhagyma, apròra vàgva 1 ek sörélesztőpehely Sò, bors Pàr ek víz (a legjobb,