Tények a valóban egészséges életmódról és táplálkozásról - tudnivalók és praktikák

méztelenkalács, karácsonyi, téné, ropogós-fűszeres keksz

Tartalomjegyzék

méztelenkalács, karácsonyi, téné, ropogós-fűszeres keksz

Hozzávalók 2 tepsi méztelen kalácshoz és elkészítés:

száraz hozzávalók:

  • 100 g darált mandula
  • 200 g teljes kiőrlésű vagy gluténmentes liszt (pl. barnarizsliszt, hajdinaliszt)
  • 2 teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér, kardamom, csillagánizs, bors)
  • 1 tk kakaó
  • egy csipet só

A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összeforgatjuk.

méztelenkalács, karácsonyi, téné, ropogós-fűszeres keksz

Nedves hozzávalók:

  • 100 g datolya
  • 150 g növényi tej (vagy 15 g zabpehely és 135 ml víz – úgyis a mixerbe megy)
  • 2 ek. mogyoróvaj

A nedves hozzávalókat késes robotgépben krémes, egynemű masszává dolgoztatjuk.

A nedves pépet a lisztes keverékhez kanalazzuk és kézzel alaposan összegyúrjuk. Viszonylag puha, picikét még ragadós, de formázható masszát kell kapnunk.

méztelenkalács, karácsonyi, téné, ropogós-fűszeres keksz

Fél órára hűtőbe tesszük. Elővesszük, fél cm vastagra nyújtjuk, szaggatóval szép formákat vágunk, tepsire helyezzük.

A kalácskák tetejébe magokat nyomunk.

125-160 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük, vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.

méztelenkalács, karácsonyi, téné, ropogós-fűszeres keksz

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
karácsonyi bejgli – téné gluténmentes

Hozzávalók két rúdhoz:   Előkészületek: turmixoljunk le 200 g datolyát 1 dl vízzel főzzünk meg 250 g burgonyát és turmixoljuk símára pár kanál főzővízzel főzzünk

kényeztető franciás gombaragu

Vannak ezek az ikonikus ételek, mint a burgundi marha, vagy a coq au vin, amelyek órákig készülnek, lassan, komótosan, hogy megérleljék és kieresszék legrejtetettebb ízélményeiket.