Az alábbi étrenddel szeretnénk egy útmutatót nyújtani ahhoz, hogy hogyan kell összeállítani egy étrendet.
- nap
Reggeli: „overnight oats” (100 g zab előző este beáztatva, majd frissen hozzáadva egy marék áfonya, egy evőkanál lenmag, egy evőkanál chia mag (mindkét mag kávédarálóban enyhén megőrölve), egy csipet fahéj, szükség szerint víz
Délelőtt: zöld tea
Ebéd: keleties saláta tál
Kellevél, fejes saláta, paradicsom, retek, reszelt répa, egy csésze csicseriborsó, fél csésze bulgur, mentalevél, tahiniöntet (egy ek tahíni, citromlé, só, bors, víz)
Gyümölcs: kiwi és mandarin
Vacsora: Tofuszeletek párolt kelbimbóval és tönköllyel
- Nap
Reggeli: zabkása
100 g zab egy evőkanál őrölt lenmaggal és chia maggal, egy csipet fahéjjal megfőzve, egy marék fagyasztott szederre
Délelőtt: zöld tea
Ebéd: burrito salátatál (apróra vágott kelbimbó, rukkola, paradicsom, vöröshagyma, fél avokádó, egy csésze vörösbab, fél csésze kukorica – citromlével meglocsolva, korianderzölddel vagy petrezselyemmel ízesítve)
Gyömölcs: alma és mangó
Vacsora: gombapörkölt (vízen párolt hagyma, gomba, pirospaprikával, sóval, borssal és majorannával ízesítve) zöldborsóval és hajdinával körítve, uborkasalátával (uborkaszeletek összeturmixolt datolyával, fokhagymával és ecettel ízesített víz-alapú salátalében)
- Nap
Reggeli: Zöldséges tofurántotta
Délelőtt: zöld tea
Ebéd: salátafej-negyedek fehérbabbal, paradicsommal, rukkolával, qinoával és lila hagymával (a salátafejet torzsájával együtt vágjuk négybe, és az így kapott gerezdre halmozzuk fel a többi zöldséget), petrezselyemmel, citromlével és sörélesztőpehellyel ízesítve
Gyümölcs: szilva, körte
Vacsora: vegán csilis bab