Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

növényi “enchilada” teljesértékűen

Tartalomjegyzék

növényi "enchilada" teljesértékűen

Az enchilada egy mexikói eredetű étel, ami nem jelent mást, mint tulajdonképpen egy töltött, rakott tortillát.

Melengető, kényeztető étel, aminek az elkészítése sem sok időt, sem bonyolult konyhatechnikát nem igényel, viszont szívesen fogyasztják kicsik és nagyok is.

 

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

 

A töltelékhez:

kb 1 kg lecsepegtetett főtt (konzerv vagy fagyasztott) vesebab

adhatunk hozzá még különböző másféle hüvelyeseket, illetve kukoricát is: mi egy konzerv vegyes hüvelyest és 150 g csemege kukoricával tettük változatossá

egy db kápia paprika

egy fej vöröshagyma

200 g főtt qinoa

100 g elmorzsolt füstölt tofu

só, bors, köménymag, kurkuma, piros paprika, őrölt csilipaprika, őrölt kömény, garam massala, fokhagyma, oregano, majoranna

 

8 db teljes kiőrlésű tortilla lap (gm változat esetén kukoricalisző tortilla lap)

1, 25 liter passzírozott paradicsom (passata)

 

“sajtmártás”:

200 g selyemtofu

100 g füstölt tofu

4 ek. sörélesztőpehely

1 ek, citromlé

1 tk. fehér miso paszta (helyettesíthető szójaszósszal vagy kevés sóval)

egy gerezd fokhagyma, lereszelve

 

tálaláshoz: friss koriander

pico da gallo

 

A töltelékhez apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, összekeverjük a többi hozzávalóval, ízesítjük, és a paradicsomból is öntünk hozzá annyit, hogy összetartsa kicsit a masszát.

Egy tepsi aljára pár kanál paradicsomot teszünk. A tortillákat egyesével megtöltjük, felcsavarjuk, és a paradicsomszószos tepdibe helyezzük, szorosan egymás mellé, hogy ki ne csavarodjanak. A tortillák tetejét meglocsoljuk a maradék paradicsommal, akár fűszerezhetjük is a töltelék fűszereivel egy kicsit.

A sajtmártás hozzávalóit összeturmixoljuk és eloszlatjuk az enchilada tetején.

120-130 fokos sütőben 30-40 perc alatt összesütjük.

A pico da gallo egy nagyon apróra vágott vöröshagymából, paradicsomból, korianderből és citromléből álló keverék, mely nagyon kellemes kiegészítője lehet ennek a finom ételnek.

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még