Tudományos háttérrel megalapozott tippek, receptek és praktikák teljes értékű növényi táplálkozás követőinek

Reggeli zabtál minden földi jóval

reggeli zabtál

Tartalomjegyzék

A teljes értékű táplálkozás akkor egészséges, ha naponta elfogyasztjuk az alapvető fontosságú alapanyagokat. A reggeli kiváló lehetőség ennek elkezdésére. Amennyiben zabra esik a választásunk, már hozzá is jutunk egy adag teljes gabonához, ami adott esetben akár gluténmentes is.

Ehhez adjuk a gyümölcsöket, ami ideális esetben legalább egy jókora marék bogyós, piros gyönyörűség.

A zabkása remek lehetőséget kínál a magas omega-3 tartalmú magvak (lenmag, chia mag, vagy akár kendermag) elfogyasztására, melyeket a zsírsav megóvása érdekében legjobb, ha frissen őrölve szórunk az ételünk tetejére.

A fenti “kötelező” komponenseken kívül mindenki ízlése és étvágya szerint variálhatja a zabot: eheti vízzel vagy növényi tejjel, adhat hozzá banánt, déli gyümölcsöket, ősziesen megpárolt körtét vagy almát, akár sütőtök-darabkákat, mandulát, diót, mákot, magvakból készült vajakat, vagy akár kakaóbab-töretet. A lehetőségek száma végtelen.

Reggeli zabtál minden földi jóval

Hozzávalók egy főre

100 g zabpehely (az apró szemű a gyorsabban megpuhul)

egy marék gyümölcs

1-1- ek frissen őrölt len-, és chiamag

banán, mandulaforgács, kevés mogyoróvaj

másfél dl zabtej (ez vízzel helyettesíthető, ugyanis a zab pár perc alatt tejet varázsol a vízből is)

 

Elkészítés:

A hozzávalókat elkeverjük, és pár percig hagyjuk, hogy az ízek és az állagok összeérjenek, kiegyenlítsék egymást.

Akár előző este is összekészíthetjük.

Megosztás:
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email
Témánál vagyunk
Ezek is tetszhetnek még
teljes értékű növényi táplálkozás
Mintaétrend – az első három nap

Az alábbi étrenddel szeretnénk egy útmutatót nyújtani ahhoz, hogy hogyan kell összeállítani egy étrendet.   nap Reggeli: „overnight oats” (100 g zab előző este beáztatva,