Csak pár hozzávaló és máris kész az igazán finom, szeletelhető kolbász, fogyaszthatjuk nyersen – katonázáshoz, de rakott krumplihoz is remekül passzol.
Hozzávalók:
200 g dió
50 gramm aszalt paradicsom (nem olajban eltéve, ha szárítottat kapunk, egy órára áztassuk be vízbe a felhasználás előtt – ha nem kapunk, 2 ek paradicsompüré is megfelel helyette)
2 gerezd fokhagyma
egy ek sörélesztőpehely
só, bors, füstölt paprika (vagy fűszerpaprika és egy kevés folyékony füst)
Kapjuk elő a késes betétű robotgépet. Nem kell nagyon nagy teljesítményű. Dobjuk bele a fokhagymát és az aszalt paradicsomot (ha pürét használunk, akkor a fokhagymát a dióval daráljuk meg és utólag, a fűszerekkel adjuk hozzá a paradicsomot), és daraboltassuk fel morzsára, nem kell, hogy krémes legyen. Ekkor dobjuk hozzá a diót is, és addig daráljuk pulzálva, ameddig morzsás nem lesz. Ne daráljuk túl! Végül fűszerezzük meg és keverjünk egy utolsót. A masszában látszódjanak a hozzávalók!
A masszából sütőpapír segítségével formázzunk hosszú rudat és tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Ez után fogyasztható, szeletelhető.