Ez amolyan igazán finom, megalkuvás nélküli sütemény. Cserébe elég kalóriadús, úgyhogy óvatosan az élvezetekkel. Az étcsokoládé “sárga lámpás” élelmiszer!
Az eredeti recept Steiner Kristóf szakácskönyvéből származik.
Kb 16 picike szelethez:
Egy bögre zabpelyhet
Fél-fél bögre mandulaszeletet és kókuszreszeléket
összedaráltam,
egy csipet sóval,
egy-két ek friss narancslével masszává dolgoztam, lefedhető, négyszögletű tál aljára nyomkodtam.
A krémhez
4 ek natúr mogyorót krémmé daráltam,
egy bögre datolyát külön is aprítottam, amit aztán a mogyoróhoz adtam, és
annyi narancslevet öntöttem hosszá, hogy kenhető, krém legyen belőle. Ezt elsimítottam a “keksz” alapon.
Egy bögre vegyes magot (lehet ez is csak mogyoró)
száraz serpenyőben átmozgattam, nem pirítottam meg, csak éppenhogy. A krémbe nyomkodtam.
Fél tábla (65 g)étcsokoládét vízgőz felett
4 ek növény (zab) tejjel felolvasztottam, a magvak tetejére simítottam.
Lefedve egy-két órát hűtöttem fogyasztás előtt.