A curryhez felhasználhatunk bármilyen zöldséget, amit szeretünk vagy éppen otthon megtalálunk. Ezeke kívül szükségünk lesz egy jó fajta vörös curry pasztára (ezek tartalmazhatnak hozzáadott olajat is, így “sárga lámpás” élelmiszerek”), mogyoróvajra (amit mogyoróból késes betétű robotgéppel is elkészíthetünk, és kókusztejre, amit akár kókuszreszelék és víz összeturmixolásával magunk is előállíthatunk.
Két adaghoz kell:
400-500 g vegyes zöldség (paprika, répa cukkíni, hagyma, póréhagyma, gomba, kínai kel, mángold, stb.)
egy ek thai vörös curry paszta
2 dl növényi tej (a legjobba kókusztej, de bármilyennel készíthető
egy ek paradicsompüré
2 ek mogyóróvaj
szójaszósz
Opcionális: lime leve, citromfű, apróra vágott csili, gyömbér, fokhagyma
a tálaláshoz citromlé, újhagyma, teljes kiőrlésű rizs
A zöldsggeket egészen röviden roppanósra pároljuk kevés vízben. Szírjük le a vizet tegyük félre a zöldségeket. A vizet tegyük vissza a lábasba, fűszerezzük meg mindazzal, amit használni szeretnénk, öntsük fel a tejjel és forraljuk 5 percig. Ha a szósz kicsit besűrűsödött, adjuk vissza hozzá a zöldségeket és tálaljuk!