Rengetegszer készítek vadast, mert egyszerű, finom és a gyerekek is boldogan megeszik. Az évek során sokat finomítottunk családilag az arányokon, ez a verzió a kedvencünk. Teljes kiőrlésű spagettivel és füstölt tofu szeletekkel tálaljuk, gm verzióért válasszunk vöröslencséből, csicseriborsóból készült tésztákat.
4 adaghoz kell:
200 g sütőtök (vagy édesburgonya) – héjastól kockára vágva
150 g burgonya (héjastól kockára vágva)
1 db sárgarépa
1 kisujjnyi zeller
egy kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db datolya (mag nélkül)
60 g kesudió
babérlevél, borókabogyó, só, bors,
2-3 ek citromlé,
1 tk dijoni mustár
egy csipet kurkuma
egy kevés gyömbér és csili (ha felnőttek vagy fűszeres ízekhez szokott gyerekek fogyasztják)
növényi tej vagy a köretként kifőzött tészta főzővize
A zöldségeket felkockázzuk és feltesszük kevés vízben főni a fűszerek, a datolya és a kesudió társaságában. kb. 20 percre lesz szükségük közepes lángon. Ha megfőtt, egy botmixerrel pürésítjük. Ez után ízesítjük a mustárral, a citromlével, a fűszerekkel és annyi tejet vagy tészta-főzővizet adunk hozzá, hogy krémes-szószos állagú legyen.